100-годишният Аврам: Избягвам хора, които говорят само за болести (ВИДЕО)

0

Един век отбеляза в дома си в Хасково ветеранът от Втората световна война Аврам Исак Ниего. Пред свещичките на тортата той си пожела още малко здраве.

„Добре се чувствам. Кръвното ми е 120/80, пулсън – 60. Рецепта няма. Генът е много важен и начинът на живот- не пия и не пуша, не гледам некролози и не се срещам с хора, говорещи само за болести, споделя дядо Аврам.

И разказва, че се е радвал на прекрасна съпруга, от която има син и дъщеря, дарили го с 4 внука и 4 правнука.

„Всеки ден решавам по една кръстословица и гледам мачове. Четях романи и почти всичките книги на любимия ми Ерих Мария Ремарк, но сега чета само вестници”, допълва той.

Ветеранът разделя живота си на 4 етапа: „Най-тихият и спокоен живот бе преди началото на Втората световна война. Евтино беше тогава – един килограм ягоди струваше само 3 стотинки”, спомня си той.

Най-тежък е бил животът му по време на войната. Третият етап за него бил по време на социализма и сега четвъртият – демокрацията. С усмивка на лицето казва: „Дали ще доживея пети етап? Незнам!“

От Съюза на ветераните, подполковник Петър Петров от Военно окръжие-Хасково, майор Георги Пасков от 31 механизиран батальон и хасковският кмет Станислав Дечев поздравиха ветерана от Втората световна война.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
В Ивайловград ще изграждат нова фотоволтаична централа
5 638 безработни в Хасковско през януари

До 28 февруари работодателите подават справки за изплатени през 2023 г. доходи на физически лица
До 28 февруари работодателите подават справки за изплатени през 2023 г. доходи на физически лица

Затвори