100 000 лева за футбола, много или малко….

0

100 000 лева за футбола – много или малко са, това е дилемата на общинските съветници.

ФК „Хасково 1957“, състезаващ се в трета лига, иска пари за издръжка на отбора. Този клуб извоюва правото да се състезава в трета лига, и най-важното да представлява града ни на картата на България.

Вземаме за пример по-малки общини като Димитровград, Свиленград, Раднево, Гълъбово. До тук ще спра (може още да се посочат). Бригадирският град имат постоянно присъствие във „В“ група и подсигурени под 100 000 лева всеки сезон от съветниците и кмета Иво Димов. Граничарите също имат човек, разбрал големия социален феномен. Георги Манолов години наред помага на отбора да е в трета лига. Миньорското градче Раднево обича футбола, а общината дава над 100 000 лева. За Гълъбово просто няма какво да кажа – там нещата са на професионално ниво. Тимът играе във втора лига и четвърт милион лева, за да играят гастрольори за радост на жителите на малкото градче.

Преди седмица в управителния съвет на ФК „Хасково“ влязоха доказани ветерани. А преди тях и сега помага един достоен човек Дечо Корчев, който със скромния си бизнес дава мило и драго за отбора. Сега и ако това не стигне, няма скоро да е!

Хасковлии искат да идат през уикенда някъде, за да се откъснат от ежедневието си, просто да идат и да се видят с различните по виждания, разбирания и т.н. Гоооол на Ямача и забравяш за всичко натрупало се от сивото ни ежедневие. Това е спортът, обединяващ най-много публика. Ако някой съветник в Хасково още не е разбрал, просто това е “Цар футбол”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Апелативният съд не пусна Андрей Демирев, обвинен за убийството в Харманли

Спор за председател на РИК Хасково

Затвори