1,4 млн. лв. е декларилал 40-годишен земеделец в Хасковско

0

40-годишен мъж, регистриран като земеделски производител, е първенец по декларирани доходи, получени през миналата година, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Старско

Най-заможният по годишна данъчна декларация живее в една от големите общини в областта и е обявил доходи, възлизащи малко на 1,4 млн. лв. Същият е внесъл в срок и данъка върху тях, уточняват от НАП.

Анализът на Агенцията в Хасково, след приключване на кампанията по обявяване на доходите от физически лица, показва, че следващите двама в челната тройка по лични приходи са отново мъже и работят отново в сектор „Земеделие“. Единият от тях е спечелил малко над 890 хил. лв., а другият близо 880 хил. лв.

Сред първите 10 най-заможни физически лица от област Хасково има и три дами. Две от тях са регистрирани земеделски и тютюнопроизводители, а третата се занимава с търговия. Най-младият пък сред десетимата в списъка на първенците е на 38 години. Общите доходи, реализирани от десетимата, са почти 6,7 млн. лв., а данъците на всички вече са платени.

Земеделието и търговията се оказват най-доходоносни през изминалата 2021 година в област Хасково. Други такива дейности са медицинската помощ, производството на месо и месни продукти, и производството на плодове и зеленчуци.

От офиса на НАП в града напомнят, че в момента годишни данъчни декларации подават: юридическите лица; физическите лица, извършващи дейност като търговци; едноличните търговци и земеделските стопани, избрали реда на облагане като ЕТ.

Срокът за обявяване и плащане на техните данъци е 30 юни.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Отличиха Учителите на годината и културни деятели с принос за развитието на изкуството(ВИДЕО)
Отличиха Учителите на годината и културни деятели с принос за развитието на изкуството(ВИДЕО)

105 абитуриенти от гимназията по туризъм преминаха по червения килим
105 абитуриенти от гимназията по туризъм преминаха по червения килим

Затвори