Явор Гечев: Лицензът на зоопарка – под съмнение

0
Явор Гечев
Явор Гечев, “Четири лапи”

“Този зоопарк не отговаря за пълен лиценз. Ако се спазва буквата на закона, не би трябвало да получи лиценз, коментира пред XNEWS.BG председателят на Фондация „Четири лапи“ Явор Гечев.

От община Хасково разпространиха съобщение до медиите, че зоологическата градина е получила лиценз за 5 години. “Самият факт със смъртта на лъвчетата е категоричен, че този парк не би трябвало да съществува във вида, в който е в момента”, допълни Гечев.

Лицензът под номер 32 е подписан от министър Нено Димов и е с дата 9.07 2019 година. Според световната организация “Четири лапи” той обаче със сигурност е придружен с предписания, които от зоопарка трябва да изпълнят, за да се потвърди, че всичко е под буквата на закона.

По въпроса се свързахме с директора на зоокъта Валентин Ахтаров. “Зоопаркът получи лиценз, подписан от министъра на МОСВ”, коментира Ахтаров. Попитан дали лицензът е цялостен или само за дадени клетки от парка, Ахтаров повиши тон и повтори, че има лиценз и затвори телефона. В същото време се снимаше с усмивка с въпросния лиценз в ръка.

На 15 май, тази година, в хасковския зоокът беше направена проверка във връзка с издаването на лиценза за зоологическата градина. От фондация “Четири лапи” са присъствали по време проверката и след това са изпратили своето становище на министъра на околната среда и водите. В него те посочват множество недостатъци на зоопарка. Кои са те, може да видите ТУК.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Бомбиха бизнесдама с 3 700 лева

Откриха 23 чувала тютюн в Книжовник
Откриха 23 чувала тютюн в Книжовник

Затвори