Ще посрещнем ли 2019 г. със сняг?

0

Днес облачността ще е разкъсана сутринта. След обяд ще се заоблачава и ще завали. Валежите ще се движат от север на юг, но първо ще завали в Северозападна България. Вятърът ще е по-силен в Северна България, където поривите в Дунавската равнина ще достигат 50-60 километра в час, пише Нова ТВ.

Температурите през деня остават прекалено високи за снеговалежи – между 8 и 13 градуса. Най-топло ще е в Предбалкана и в Югозападна България.

В планините ще е ветровито с пориви до 70-80 километра в час. В следобедните часове ще завали дъжд, а по най-високите върхове и сняг. До вечерта навсякъде валежите ще са от сняг.

Снежната покривка по планините бавно се топи, но все още по по-високите места тя е значителна. В Стара планина в района на връх Ботев е около 50 сантиметра, във Витоша в района на Алеко – 30 сантиметра, в Рила – 20 сантиметра в Боровец, но на по-голяма надморска височина снегът е повече. В Пирин – 60-70 сантиметра на Бъндеришка поляна, а в Родопите – около 15 сантиметра на връх Рожен и около 35 сантиметра в Пампорово.

Валежите днес и утре са резултат от циклон и неговия студен атмосферен фронт. На Коледа ще вали сняг – повече в Южна и Източна България. След това валежите постепенно ще спират. Температурите ще паднат до 1-2 градуса дневна температура по Коледа. След това ще се повишат между двата празника с тенденция около Нова година отново да застудее. Засега се очертава да посрещнем последните дни на 2018 година и първите на 2019-та със слаби снеговалежи. Снежната покривка обаче ще е незначителна.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
stadion 200718 3 bedb0
Терминал 2 – спасение или път към агонията?

Гришо заедно с Агаси в Австралия

Затвори