Шопингът в Одрин поскъпна

0

Покачването на цените на хранителните и текстилните продукти в Одрин е накарало българските туристи в южната ни съседка да се насочат към Чорлу и Текирдаг.

Започват да намаляват организираните шопинг пътуванията с автобуси на туроператорите. Напоследък се наблюдава пренасочване на български и гръцки туристи от Одрин към други по-големи градове в тракийската част на Турция.

Чорлу отдавна го наричат “Меката на шопинга”. И не от сега той привлича нашенци с многобройните си пазари и търговски центрове. На всичкото отгоре тук почти навсякъде се чува българска реч, така че комуникацията е без проблем. Текирдаг е разположен на северния бряг на Мраморно море, на 135 километра западно от Истанбул.

„Българи и гърци идваха в петък, събота и неделя, за да напазаруват евтино и да се насладят на традиционните ни вкусотии, собствениците на търговските обекти започнаха да хитруват. Постепенно увеличиха цените и отблъснаха хилядите наши гости, към другите градове в региона“, споделя собственик на магазин за дрехи на одринската чаршия. Друг търговец споделя, че дори и кафето от автомат е с по-висока цена.

Сега търговски сдружения в Одрин търсят начин как да върнат отново нашенци в града. Припомняме, че 2 166 483 българи са посетили Одрин през 2019 година с цел пазаруване.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Френски бизнесмен стана най-богатият човек на света

Българин вилнее в Истанбул, умира след прострелна рана/ВИДЕО/

Затвори