Часът на Тиквата

0

Отново е 31 октомври и отново Инквизицията в социалните мрежи анатемосва Хелоуин.

Сипят се думи, че това не е християнски празник, нито български. Че се подменят изконни български ценности, че се зомбират децата, че по телевизии и училища се демонстрира толерантност към чужди идоли и не българска традиция.
С две думи настъпва истинският час на Тиквата. Не, на Тиквите! Защото всички, които ронят крокодилски сълзи срещу Хелоуин и го противопоставят на светлия български празник Ден на Будителите, са истински тикви. 364 дни в годината какво правите, бе Господа Тикви?
Ползвате ли интернет нон-стоп? Влязохте ли днес поне веднъж във Фейсбук? Кога за последно четохте книга и кога за последно четохте книга на български автор? Децата Ви почват ли да броят на английски, преди да научат българската азбука? Като пораснат продавате ли имоти, за да ги пратите да учат в САЩ? Звънна ли ви айфона? Какви дрехи носите – на български фирми или на „Найк“, пардон – китайско или турско менте, което носи фалшивата му емблема?
Това правят Тиквите. 364 дни гледат холивудски екшъни и ползват ментета. На тапетите им в панелката има пейзажи от Ню Йорк, а не от Копривщица. Обаче идва 31-и октомври и тогава почват да роптаят срещу Хелоуин и Америка. А още по-идиотското е, че допускат да ги управляват Тикви. Не Тиквата, а тикви. И не от 10 години, а в последните 74. Честит Ден на Народните будители! В аванс и в Часът на Тиквата!

 

Автор: Развигор Разколников

 

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл – xnewsbg@gmail.com, очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Кашкавал
Хванаха мухлясал кашкавал от хасковска фирма

Не се харчат тиквите за Хелоуин/видео/

Затвори