Хванаха 19 бажанци в микробус на “Марица”

0

Криминалисти от ОДМВР Хасково са задържали четирима мъже, подпомогнали чужденци да пребивават в страната ни в нарушение на закона, съобщават от МВР.

След получена информация за превоза на нелегални мигранти, на 19-ти в района на АМ“Марица“ са проведени оперативни и заградителни действия от криминалисти от Хасково, Харманли и Димитровград. В 6,10 часа на магистралата в посока Пловдив е спрян лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 23-годишен харманлиец. Спътници са му били негов съгражданин на 22г и 21-годишен свиленградчанин. В хода на работата се оказало, че тримата са съпричастни към спрян микробус „Фиат“, следващ леката кола с водач 22-годишно момче от с.Бисер.

В товарния отсек на микробуса са намерени 19 чужди граждани между 13г и 26г, самоопределящи се като афганистанци /16/ и пакистанци/3/. Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“ – Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ-Любимец.

Четиримата българи са били задържани до 24 часа в РУ Димитровград, работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Образувано е и досъдебно производство. В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са стартирали и бързи производства, тъй като се е установило, че водачът на микробуса управлява с наличие на тетрахидроканабинол, а шофьорът на Мерцедеса – без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
xnews
Двама братя изгоряха в Покрован

Мариус Куркински
Куркински с първи кадри в Ивайловград

Затвори