Хакерът, ударил НАП, изпрати имейл до Нова

0

Мъжът, който твърди, че е източил лични данни, изпрати имейл до Нова телевизия. Сутринта премиерът Бойко Борисов е събрал Съвета по сигурност към Министерския съвет заради хакнатите сървъри на НАП.

“Здравейте и благодаря, че направихте случващото се публично достояние… Изпращам този мейл само на bTV, NOVA и „Капитал”, защото видях истинска журналистика единствено от тези медии. Вчера журналист от NOVA писа и зададе три въпроса. С радост ще разкрия подробности за този пробив, така че вашето корумпирано правителство да не лъже аудиторията ви”. Така започва имейлът до NOVA, изпратен от човека, който твърди, че е автор на хакерската атака срещу НАП. При нея изтекоха лични данни на 5 млн. души, цитирано от Нова телевизия.

„Този теч се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация”, пише мъжът.

Той разкрива, че е руски гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви”, пише още той.

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още два масива от данни – отново от Министерството на финансите”, се казва още в електронното писмо. То е изпратено от имейл адрес, различен от този, от който бяха получени хакнатите данни.

Eто цялото писмо, изпратено до телевизията:

Хакерът, ударил НАП, изпрати имейл на Нова

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Не дадоха ход на делото за бунта в Харманли
Не дадоха ход на делото за бунта в Харманли

Общината започна авариен ремонт на пътя за "Болярово"
Общината започна авариен ремонт на пътя за “Болярово”

Затвори