Федерацията по тенис с официална позиция относно информация за Гришо

0

Григор Димитров платил разноските на националния отбор на България за участието им в ATP Cup – Австралия.

Тази информация излезе във фейсбук и разбуди стотици коментари. Обществена тайна е, че между него и федерацията има търкания. Дори някои драскачи го обвиняваха доста тенденциозно преди време. Сега федерацията по тенис излезе и с официално становище на своя сайт. Публикуваме текста без редакторска намеса:

“Във връзка с разпространяваща се грозна фалшива новина във фейсбук за участието на българския отбор на ATP Cup Българската федерация по тенис изказва крайното си възмущение, че авторите на този fake news уронват престижа на българския тенис. Крайно разочароващо е и лековерното споделяне на фалшивата новина, при положение, че всички факти са напълно достъпни и лесни за проверяване, което веднага изобличава откровените лъжи.

ATP Cup е нов формат, който се провежда за първи път през 2020 г., и е състезанието на ATP с най-голям бюджет – 15 милиона щатски долара, от които 6 милиона са гарантирани суми за участие и 9 милиона премии при победа. Във формата вземат участие 24 отбора от 24 страни, които са разделени в шест групи по четири отбора. До финалните осем достигат победителите в групите и двата отбора на второ място с най-добри показатели.

Страна може да се класира за участие в ATP Cup, ако има минимум трима играчи с точки в ранглистата на ATP, като поне двама от тях трябва да имат ATP точки в ранглистата по единично. Ако страна има повече от петима играчи с АТР точки, тогава поне трима от тях трябва да имат АТР точки от ранглистата по единично.

Всеки отбор има капитан, който трябва да се избере от играч №1 в отбора в консултация с останалите членове на отбора. Ако играчът №1 е капитан, тогава друг не се избира. Играчите от всеки отбор получават част от наградния фонд и според изиграните мачове от тях печелят точки респективно за ранглистата на АТР по единично и на двойки съгласно регламента на ATP Cup.

ATP провежда събитието в партньорство с Австралийската тенис федерация (Тенис Австралия), която реално има лиценза за ATP Cup, и поема хотела, храната и транспорта по време на състезанието. Играчите се записват в системата на ATP директно и като на всеки турнир на ATP си поемат транспортните разходи до мястото на провеждане”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Заклаха 2 551 прасета в областта
Забраниха движението на прасета в цялата страна

Мая Манолова: Водната криза се разраства, кметът на Хасково да информира гражданите (ВИДЕО)
Мая Манолова: Водната криза се разраства, кметът на Хасково да информира гражданите (ВИДЕО)

Затвори