Турчин крие чувал марихуана

0

Близо 9 кг марихуана, в шофьорската кабина на камион, откриха митнически служители на МП Капитан Андреево, съобщават от Агенция “Митници”.

На 15 юни, около 5.30 часа, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с турска регистрация, който пътува от Сърбия през България за Турция. Шофьорът – турски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока и заявява, че няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която в един от шкафовете в шофьорската кабина е открит черен сак пълен със 17 полиетиленови плика. При разрязването на един от пликовете е установено, че съдържа зелена тревиста маса.

Направеният полеви наркотест е реагирал на канабис /марихуана/. Общото тегло на наркотичното вещество е 8.860 кг.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Шофьорът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянното му оставане в ареста.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Код жега: Как да се предпазим от топлото време?
Код жега: Как да се предпазим от топлото време?

"Акация" дупка до дупка
“Акация” дупка до дупка

Затвори