Съдът отмени уволнението на Пламен Лечев

0

Хасковският административен съд отмени заповедта на кмета Добри Беливанов за освобождаването на Пламен Лечев като шеф на правния отдел в общината.

Той бе освободен на 14 юни, миналата година. Тогава от Община Хасково коментираха, че Лечев е бил на изпитателен срок, който е изтекъл и договорът му няма да бъде подновен. Лечев пък заяви, че е бил освободен заради въпросите, които е задавал относно нередности в обществените поръчки за изготвянето на Общия устройствен план и пътната маркировка в общината. Впоследствие кметът Добри Беливанов прекрати обществената поръчка за ОУП заради нередности в методиката.

След последвалото обжалване в Хасковския административен съд, заповедта на кмета относно освобождаването му е отменена като незаконосъобразна. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Припомняме, че в края на декември, миналата година, Хасковският административен съд отмени и заповедта на кмета Добри Беливанов за дисциплинарното уволнение на главния архитект Деляна Панайотова.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Стамен Белчев пое милионерите от Арда

Хванаха ментета на промишления пазар

Затвори