Съдът не пусна от килията Митко Митев, обвинен за тежката катастрофа в новогодишната нощ

0

Тричленен състав на хасковския окръжен съд не пусна от ареста 40-годишния Митко Митев, който е обвинен за тежката катастрофа в новогодишната нощ в Хасково. До възивната мярка се стигна, след като защитата на обвиняемия е обжалвала решението на районния съд. Припомняме, че катастрофата стана на кръстовището на бул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Дунав“ на 1 януари. Вследствие на ПТП-то пострадаха петтима души, сред които и 22-годишна бременна жена, която загуби бебето си.

Разследването показа, че Митко Митев от Клокотница е шофирал с 2,14 промила алкохол. В минали години мъжът е имал и други провинения, за които е осъждан – грабеж, причиняване на средна телесна повреда и шофиране след употреба на 2,35 промила алкохол. След това е бил реабилитиран.
40-годишният мъж в периода от 2018 до 2019 година често е напускал България, тъй като жена му и детето му живеели в Холандия.

Държавното обвинение определи жалбата на адвокат Веско Георгиев като неоснователна. Според прокуратурата от събраните доказателства по делото, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият може да се укрие или извърши друго престъпление.

В пледоарията си пред Темида защитникът на Митев адвокат Веско Георгиев отхвърли твърденията на прокуратурата и заяви, че до възивната мярка се е стигнало заради емоционално въздействие и обществен натиск. Защитникът каза още, че БМВ-то, в което се е возила бременната жена, според записите от камерите, е навлязло в кръстовището на жълт светофар и също има принос към катастрофата. Адвокатът намекна, че за смъртта на бебето, имат принос и лекарите от хасковското АГО. Той поиска от Темида на Митко Митев да му бъде наложена по-лека мярка.
Окръжните магистрати потвърдиха решението на колегите си от районния съд и така Митко Митев остава за постоянно в ареста.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Ако бъде признат за виновен, законът предвижда затвор от 1 до 6 години.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Над 11 000 кутии цигари задържаха за 12 дни на Капитан Андреево

7 учебни коли на протест в София заради скъпи селфита/ВИДЕО/

Затвори