Студен душ на Ямача/ВИДЕО/

0

Мина време, но една победа над шампион не може да се забрави.

Преди пет години Хасково изигра своя исторически мач на Ямача. Бихме „Лудогорец“ с гол на Дончо Атанасов. Старши треньорът на червено-белите Димчо Ненов излезе в схема 4-4-2, а Стойчо Стоев подреди разградчани 4-2-3-1. Именно тук през далечната 2001 година Стоев започна кариерата си като треньор и сега отново е начело на шампионите. Станислав Ставров наду свирката, за да започне паметният мач в Хасково. Много труд и работа се свърши, за да се играе този двубой в Града на Богородица. Стадионът не беше се пълнил така от миналия век, а в 42-та минута публиката изригна след гоооооол на Дончо Атанасов.

Сега, когато потърсих заралията, той си спомни: “Надъхани бяхме за мача като отбор. Преборих се за топката, потърсих пространство, не избързах и копнах топката, за да отбележа. Същият ден не бях почивал, понеже си местих багажа, но се чувствах много щастлив след края“.

„Подадох топката на Дончо и се спрях на място. След гола еуфорията бе голяма. Назабравим момент в моя живот. Феновете го заслужаваха, надали ще има отново толкова пълен стадион“, разпалено сподели Влади Узунов.

„Преди мача усетих, че днес е голям ден. Убеден бях, че можем да победим „Лудогорец“, коментира железният защитник Иван Скерлев.

„Голяма еуфория беше, с надежди тръгнахме, повярвахме и се случи. Не съм виждал толкова пълен стадиона“, си спомни Емо Ангелов-Бабангида.

„Имах предчувствие, че не може да загубим този мач, предвид атмосферата на стадиона. Искрено се радвам, че си свършихме работата, лаконичен бе старши треньорът Димчо Ненов.

Студен душ последва шампионите. След края на мача бойлера в съблекалнята на гостите отказа да работи. Как може, ние сме „Лудогорец“, кънтяха думите на Караманджуков из коридора на стадион „Хасково“.

Преди пет години градът се почувства жив за цар футбол. Имало съмнения, да, ама само за някои. От смеха се младее, са казали мъдрите китайци.

Хубавият спомен, изтръгнат с воля и дух, е за всички онези от тогавашния Футболен клуб „Хасково“, които написаха славната история на клуба, а за другите – студен душ на Ямача.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Бащата на Гришо приет за почетен гражданин

ЦСКА пречупи коравите хървати/ВИДЕО+СНИМКИ/

Затвори