Стотици деца казаха “Не на тормоза”

0

„Тормозът спира тук“. Това послание отправиха днес десетки ученици от хасковските училища пред сградата на Община Хасково.

Облечени в розово, те подкрепиха каузата в организирания Ден на розовата фланелка. Инициативата е на общината и Местната комисия за борба срещу противобществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Розови фланелки сложиха и всички служители на администрацията. Идеята подкрепиха областният управител д-р Стефка Здравкова и заместник-кметовете Динко Тенев и Мария Вълчева.

„Преди няколко дни едно 14-годишно момче бе нападнато в автобус, съблечено, унизено, че носи тениска на ЦСКА. Всеки може да е фен на който си иска отбор, това няма значение. Но тези, които са го направили не са мъже, мъж е това момче, което преодоля всичко и на другия ден взе медал на състезанието. Призивът към всички вас е да бъдете по-добри, по-усмихнати и нека всички заедно да кажем „Не на тормоза“, обърна се към участниците заместник-кметът Динко Тенев.

След това остави своето послание на специално изработените за целта табла. „Силен е не този, който тормози слабите, а този, който ги защитава“, написа пък областният управител. Своите послания за толерантност оставиха и децата, а в небето полетяха стотици розови балони.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Благотворителен базар в подкрепа на Михаела

Опашки на турската граница
Задържаха иракчанка с чужд паспорт

Затвори