Станислав Дечев: От Левски знаем, че всичко се състои в нашите задружни сили!

0

Хасково почете паметта на Апостола на свободата Васил Левски с възпоменателна церемония тази вечер.

В поклонението по повод 147 години от гибелта на Апостола, организирано от община Хасково и СУ “Васил Левски“, участваха кметът на общината Станислав Дечев, областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева, командирът на военно формирование 52 740 Хасково майор Светослав Годинов, заместник-кметовете на Хасково Динко Тенев, Мария Вълчева и Танер Емин, общински съветници, представители на политически сили, на държавни институции, преподаватели, ученици, деца от детските градини в Хасково, стотици граждани.

Заупокойна молитва в памет на Васил Левски отслужи отец Никола. „Има само един българин, пред когото всички свеждаме глава и отдаваме дълбока почит. Има само едно име – неопетнено от времето. Има само един син на България, за когото бесилото не е смърт, а вечност!“ С тези думи започна словото си пред множеството кметът Станислав Дечев. „Пред паметта на Апостола трябва да заставаме чисти. И готови да чуем заветите му. И да ги изпълним. Защото без излишни думи, Васил Левски ни завеща всичко, което имаше: вяра, смелост и любов към България. Заръча ни да бъдем свободни, да бъдем горди и толерантни: „Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност; ръката си подаваме всекиму, който желае да пролива кръв с нас заедно за живот и свобода човешка.

“ Апостола ни каза още, че „Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи”. И прозря в бъдещето, че “Ще имаме едно знаме, на което ще пише:”Свята и чиста република”. Уважаеми дами и господа, днес ние работим, за да живеем в благоденствие, днес ние се стремим да бъдем достойни хора, за да градим нашето Отечество, нашия град, нашия дом! Защото от Левски знаем: Всичко се състои в нашите задружни сили!

Поклон пред паметта на Апостола на Свободата! Да живее България!“, завърши обръщението си към гражданите градоначалникът на Хасково Станислав Дечев.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
След обществена поръчка, търсят над 1 милион за ремонт на улици в Хасково

Спряха авантата на вода от роми длъжници/ВИДЕО/

Затвори