Станислав Дечев откри Националното състезание по горски многобой

0

Областният управител Станислав Дечев откри Националното състезание по горски многобой.

Домакин на 12-тото издание на професионалната надпревара е ПГДС“Цар Иван Асен II“ Хасково. Станислав Дечев поздрави директора на гимназията Маргарита Топалова и всички ученици и преподаватели, които с работата си са заслужили високото признание на МОН да бъдат домакини на форума.

Националното състезание по горски многобой е част от ученическите състезания, чийто домакин през тази година са хасковски гимназии. „Само преди седмици в Хасково се проведоха Национални форуми за професионални училища- в сектор „Електромобили“ с домакин Гимназията по автотранспорт, за най-добър млад фризьор, гримьор и дизайнер с домакин Гимназията по лека промишленост, в Свиленград се проведе националното състезание за озеленители и цветари, а днес тук сте най-добрите в специалност „Горско стопанство“.

Това показва, че Хасково вече се утвърди като център на професионалното образование. Защото именно гимназии като Вашата, дават на младите хора сигурна основа за бъдещото. И ако днес тук са най-добрите отбори от специалност „Горско стопанство”, то аз съм сигурен, че сред Вас са тези, които утре ще се грижат за зелена България и ще създават модерна еко-индустрия“, каза областният управител. Станислав Дечев пожела успех на състезателите и празнично настроение в следващите три дни.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Порше се заби в дърво

Мъж проподе с нож майка си

Затвори