Станислав Дечев: Обновяването на спортната база е поредната стъпка за подпомагане на спорта в Хасково

0

Стопанисването на спортните обекти в община Хасково и ползването им от спортните клубове обсъдиха на среща днес кметът на община Хасково Станислав Дечев и представители на клубовете.

„Общинските спортни обекти са отдадени на клубовете на символични месечни наеми и това е само една от индиректните стъпки за подпомагането на спорта в Хасково. Другият вид подпомагане е директната субсидия, която всеки клуб получава, съгласно Наредбата за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково. Много по-важно за мен е обаче да работим за обновяване на спортната инфраструктура и това е основен приоритет в работата ми. Поетапно ще ремонтираме базите, за да може да се тренира при нормални условия“, подчерта кметът Станислав Дечев.

„Субсидията, която община Хасково отпуска за клубовете няма да бъде намалявана и в новия бюджет отново ще бъдат заложени 300 хиляди лева за пряко подпомагане на спорта“, увери Станислав Дечев. Треньори, президенти и собственици на клубове подчертаха, че е важно община Хасково да има дългосрочна стратегия за развитието на спорта и тя да се изпълнява. Те подчертаха, че финансовото подпомагане на клубовете към този момент е достатъчно, затова подкрепят намеренията на кмета Дечев от тук нататък да се инвестират средства за ремонт и обновяване на спортната база.

След месец отново ще се проведе среща в този формат, за да продължи диалога и съвместната работа. „Ние сме от един отбор и е крайно неприемливо изкуственото противопоставяне на клубове и община, затова приемаме идеята да се правят редовни срещи и проблемите да се разрешават чрез диалог“, подчертаха представителите на клубовете.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Потрошиха две коли, задържаха един

Среднощен екшън в Димитровград, след гонка задържаха криминално проявен

Затвори