Станислав Дечев направи откупка на картина от благотворителната изложба на Езиковата гимназия

0

Кметът на община Хасково Станислав Дечев подкрепи извънкласните дейности в ЕГ ”Проф.д-р Асен Златаров” Хасково като откупи на една от картините в благотворителната изложба на учениците от Клуба по изобразителни изкуства.

Експозицията беше открита тази вечер в галерия „Форум” и е част от събитията, посветени на патронния празник на училището. В изложбата са представени 20 живописни платна на учениците от Клуба по изобразително изкуство с ръководител Хрипси Митова. Средствата, събрани от изложбата, ще бъдат в подкрепа на извънкласните занятия в гимназията, обяви директорът Деян Янев. Той благодари на младите творци и на техните преподаватели и подчерта, че в Езиковата гимназия всички работят така, че да могат да отговорят на очакванията на учениците. „Затова в нашето училище децата никога не чуват „не може”.

За всяка тяхна инициатива, ние – учителите, им казваме: „Бъдете готови да се справите!” Защото децата със своите таланти и знания са тези, които издигат авторитета на училището и на Хасково”, подчерта Деян Янев. Ръководителят на Клуба по изобразително изкуство Хрипси Митова сподели, че много трудно се разделя с всяко платно, защото знае кое дете точно стои зад неговото създаване и колко емоции и труд струва то.

Сред първите откупили картини на младите художници бяха кметът Станислав Дечев, председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева, представители на училищното настоятелство, бизнесмени, медии и ценители на живописта.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Херо Мустафа идва в Хасково

Подписват договор за закупуване на електробуси през ноември
Прекратиха обществената поръчка за доставка на електрически автобуси

Затвори