Спират камионите в последния работен ден

0

Спират камионите в последния работен ден преди трите почивни дни за 24 май. Днес от 14 часа до 20 часа се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Целта е повишаване безопасността на движение в тунела. Поради ремонт на тръбата за София движението се осъществява двупосочно в основно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия вид и със същите системи за безопасност.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Румен Радев: Свободата на словото е битка на всеки гражданин
Румен Радев: Свободата на словото е битка на всеки гражданин

Дъжд
Предупреждават за гръмотевици и градушки в Хасковско

Затвори