Социалната кухня в Ивайловград работи с пълна пара/видео/

0

42 души работят в най-новото общинско предприятие „Социални услуги – Ивайловград”.

То предоставя социални, здравни и кетъринг услуги за всички нуждаещи се, от всяко едно населено место на общината. До този момент кунята обслужва 190 предимно възрастни хора. Тя е оборудвана с най-нова техника. Социалната кухня бе изградена по европейски проект, а тенденцията е да се разива в бъдеще.
Всеки ден нуждаещите се получават топла храна. Много е хубава манджата, всички жени в село я харесват, споделя 90-годишната баба Петкана. Носят храната топла, пари, хубаво е за старите, допълва и баба Мара на 91 години.

В момента община Ивайловград дава работа на 133 души. И през настоящата година, в създаденото по време на управлението на кмета на общината Диана Овчарова общинското предприятие „Спектър”, продължават да работят 58 човека. В него е съсредоточен целия спектър на социални и комунално-битови дейности. 12 човека е щатният персонал на „Общинско горско предприятие”, което извършва управление на горските територии и земеделски земи. 8 работни места бяха запазени в Производствен комплекс „Колибар чешма”, след намесата на община Ивайловград.
От първи ноември общината пое и сметосъбирането, чрез общинското предприятие „Спектър”, в което до този момент бяха ангажирани общо 13 човека.

 

 

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Сгащиха 57-годишен, манипулирал електромера си

Мъже отмъкнаха бутилки с алкохол
Затвори