Свиленградчанинът Мартин Камбуров в разпра с полицай, арестуват го в Пловдив

0

Свиленградчанинът Мартин Камбуров вече е освободен с мярка “парична гаранция” в размер на 1 000 лева. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Футболистът на Берое и почетен гражданин на Свиленград беше привлечен като обвиняем по бързо производство за противозаконно унищожаване на чужди движими вещи – три броя “скоби” от система за репатриране, собственост на ОП “Паркиране и репатриране” в Пловдив. След това спортистът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Събраните до момента доказателства сочат, че автомобилът на Камбуров бил спрян след поставен знак за забрана за престой и паркиране и допълнителен указателен знак за репатриране с “паяк”. Покрай него преминал специален автомобил от ОП “Паркиране и репатриране” с трима служители – водач, текелажник /прекачвач/ и полицейски служител от “Общинска полиция”. Заради неправилното паркиране на колата на футболиста били поставени три броя скоби и предстояло репатрирането му.

В този момент пристигнал обвиняемият. Когато видял тримата служители, обвиняемият започнал да ги обижда и ругае по повод действията им. Той хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30 лева – една банкнота от 20 лева и една банкнота от 10 лева, за да плати таксата за неправилно паркиране, информира NOVA.

Полицейският служител му поискал документ за самоличност играчът на Берое отказал да го предостави. Качил се в автомобила и потеглил с поставените три броя “скоби”. След няколко метра спрял, като на място пристигнали екипи на “Общинска полиция” и на Трето РУ на МВР-Пловдив.

Установено е, че “скобите” са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно. Мартин Камбуров е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Бързото производство ще приключи в законния срок, уверяват от прокуратурата.

Колегите от bTV се добраха до видеото, което е направено от гражданин по време на възникналия спор. На него се виждат свалените скоби на паяка край колата на Камбуров. Няколко секунди по-късно колата тръгва без тях. Според прокуратурата футболната звезда ги е повредил.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Футбол с мирис на блато

fest 310518 1 3247d
ХІХ международен фестивал очаква 2000 деца в националния курорт Минерални бани

Затвори