Румен Радев: Пазете езика и да бъдете достойни българи

0

Помнете, че не само вие пазите езика си, но и нашият език пази вас, за да знаете откъде идвате, кои сте и какво искате в живота.

За да бъдете достойни българи, успешни и удовлетворени от себе си граждани на света. С тези думи президентът Румен Радев поздрави финалистите в ученическия конкурс за правопис “Пазим езика си”. Състезанието се организира от гражданско сдружение “Живата вода на България”, създадено от съпругата на държавния глава Десислава Радева.

Президентът поздрави учениците за амбицията и куража да се включат в това състезание и за успеха да достигнат до финала. „Грамотността е нещо много важно, което пази и идентичността. Няма нищо по-силно от българския език, което да ни пази като българи“, заяви от своя страна съпругата на държавния глава Десислава Радева.

Във финала на състезанието по правопис се състезаваха 14 ученици – по 7 от 5 и от 6 клас, които са показали най-добри резултати в националната надпревара досега. Заключителният кръг се проведе в театралната зала „Алма Алтер“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Летище София
БСП иска да спре концесията на летище София

Хасковлийчета заминават на обучителен лагер в НАСА
Хасковлийчета заминават на обучителен лагер в НАСА

Затвори