Роми трошат детска площадка/ВИДЕО/

0

Роми чупят изграждащата се от общината детска площадка до блок 29 в квартал „Орфей“.

От вчера във Фейсбук се споделя клипче, в което ромски деца замерят площадката с камъни. Част от детските съоръжения вече са повредени. Площадката трябва да бъде завършена до края на май и все още не е издадена от строителя. Тя е част от програмата „Региони в растеж“, по която се облагородяват и други части на града за близо 4 милиона лева. Хората в квартала разказват, че всеки ден на площадката идват тумба с ромчета, които хвърляли камъни. По думите на гражданите обаче положението е нетърпимо, но повечето не искат да говорят, защото се страхуват от отмъщение.

От общината коментираха, че за първи път от десетилетия в тази част на „Орфей“ ще има детски съоръжения, които са част от цялостен проект за облагородяване на квартала. От там призоваха хората, при подобни случаи веднага да информират общината или пък да се обаждат на телефон 112.

От фирмата-изпълнител на обекта коментираха, че това не се случва за първи път и всички повредени съоръжения ще бъдат подменени с нови при издаването на обекта.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Контрабандни медикаменти пипнаха на Капитан Андреево

Гришо се раздели с Дани Валверду

Затвори