Родители се жалват от занемарен парк, искат обезопасяване

0

Родители от хасковския квартал “Македонски” се жалват от занемарен откъм поддръжка парк, намиращ се до ул. “Гоце Делчев”. Настояват и за обезопасяване.

Радка Канева, която е майка на три деца, сподели, че паркът е бил окосен преди повече от месец. “Против кърлежи въобще не се е пръскало, не е имало и поставена бележка.”, казва още тя. Вече има случай на мъж от квартала, намерил кърлеж по тялото си след посещение в парка.

Майките се притесняват и от това, че паркът се намира в близост до улица и децата често хукват към нея. Живущите са направили подписка, в която са се подписали 85 човека и скоро ще я входират в община Хасково.

“Най-вече се притесняваме от това, че децата често излизат на улицата. Колите карат доста бързо. Може би поставянето на легнал полицай е решението, за да се намали скоростта или поставянето на ограда на парка. Трябва да си спортист, за де прескачаш и да тичаш до детето”, заявиха хората.

Относно поддържането на парка, от община Хасково заявиха, че зелените площи в града се чистят и окосяват по един или два пъти на месец. През летния сезон тревата расте бързо и няма как през седмица да се коси. Паркът е в график и ще бъде почистен и окосен. Относно поставянето на заграждения, от кметството допълниха, че след като хората входират своята подписа, могат да кандидатстват по програма “Граждански инициативи”, чрез която общината отпуска до 10 000 лева.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
След първо класиране: Закриха 4 паралелки в Хасковско

НАП
Хасковските данъчни продадоха хотелски комплекс в Родопите

Затвори