Радев: Европа и България се намират на кръстопът

0

Масовото участие в тези избори е най-сигурният начин за неутрализиране на всеки опит за доминиране на корпоративен, контролиран и купен вот. Нашето бъдеще, нашата свобода, сигурност и благоденствие ще зависят от хората и идеите, които днес подкрепяме с гласа си.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, след гласува в изборите за български представители в Европейския парламент.

Президентът изрази надежда избирателната активност да е висока и призова всички българи да гласуват и да не оставят друг да решава тяхното бъдеще. „Изборите за Европейски парламент са не по-малко важни от националните избори, защото Европа и България се намират на кръстопът. Нуждаем се от единна, силна и солидарна Европа, която да взема навременни решения в интерес на своите граждани“, заяви Румен Радев.

Президентът допълни, че се нуждаем и от демократична България – „силна с върховенство на закона и свободата на словото, с ефективността на своите институции и образование, с предприемчивостта, идеите и таланта на своите граждани“.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ЦИК промени състава на РИК
Премахват агитационни материали от дървените къщички в центъра

Гошовите крави гледат умно на Кенана/ВИДЕО/

Затвори