Пуснаха под парична гаранция рома, ударил полицай

0

Освободиха под парична гаранция от 5 000 лв. Васил Колев, който удари полицай в ромския квартал “Република”. Хасковският районен съд измени наложената му мярка за неотклонение “задържане под стража” на “парична гаранция”.

В съдебната зала защитникът му адвокат Марковски поиска по-лека мярка подписка или минимална парична гаранция. “Не мисля, че това момче е на дъното на държавата. Той е човешко същество, той има правата си като български гражданин” , това заяви Марковски.

Обвиняемият Васил Колев сподели, че работи като работник на покриви и олуци в цялата страна и отсъства от вкъщи по 2-3 дни. “Няма начин да се укрия и каквито призовки пристигнат ще се явя доброволно”, заяви Василев.

От държавното обвинение считат, че след като е бил осъждан за кражба, това се счита за негативен аспект. И ако му бъде променена мярката, той има опасност да се укрие заради работата си.

След съвещание съдия Мария Ангелова измени мярката тъй като е изтекъл срокът на задържането под стража на Колев, като максималният е 2 месеца.

Паричната гаранция трябва да бъде внесена в срок от 7 дни и тогава обвиняемият ще бъде освободен. Решението на съда подлежи на обжалване в 3-ри дневен срок пред хасковския окръжен съд.

От държавното обвинение съобщиха, че вчера е приключило разследването срещу Колев, като предстои внасянето на обвинителния акт в съда.

Васил Колев

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ПТП
Започва акция “Зима”, 17 загинали при катастрофи в Хасковско

Пожар
Горящ покрив вдигна пожарната на крак

Затвори