Професор Дора Дочева: Комплименти за кметицата, има лично отношение към вила “Армира”

0

Антична вила “Армира” карай Ивайловград се пълни с туристи през активния летен сезон.

Кметът Диана Овчарова може вече да се похвали със спечелен проект за близо 8 милиона лева. Нашият екип се натъкна на гости от Австрия. Сред тях бе българският професор Дора Дочева, преподавател в държавната консерватория “Форарлберг”, Виена /Австрия/. Тя даде кратко интервю и сподели своите впечатления.

Добър ден, да се представите?

  • Професор Дора Дочева, преподавател в държавната консерватория “Форарлберг”, Виена /Австрия/. От години организирам малки екскурзии с мои приятели от Австрия, с които посещаваме различни краища на България.

Първите Ви впечатления от антична вила “Армира”?

  • Моите впечатления са много хубави. На първо място това е една голяма археологическа находка. На второ място как тази находка е обгрижвана, как е сервизирана, как всичко е запазено и се показва на посетителите.

Какво ви изненада тук?

  • По мое впечатление това са западни стандарти, които виждам тук. Доста добре са се погрижили. Чудесно е направено всичко.

На вашата група от хора на изкуството дали се хареса античната вила?

  • Всички са много доволни и много щастливи. Аз, разбира се, също и като българка, съм много горда да покажа западноевропейски стандарти в родината си. Много голям комплимент искам да изкажа към госпожа кметицата, която явно има много дълбоко лично отношение към изкуството, науката, археологията. Защото това е въпрос и на лично виждане и отношение – да запази това много голямо културно и историческо наследство за държавата. Много съм възхитена, даже учудена и изказвам само комплименти за нея.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мъж се облекчи в храстите на библиотеката

Румен Радев откри "Рожен" 2019 (ВИДЕО)
Румен Радев откри “Рожен” 2019 (ВИДЕО)

Затвори