Прокуратурата проверява строежа на АМ „Марица“

0

Прокуратурата проверява строежа на АМ „Марица“Прокуратурата проверява част от строежа на магистрала „Марица“ по сигнал на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Същият сигнал е бил подаден и от двама български депутати през юни, миналата година, съобщиха от държавното обвинение.

Става въпрос за изграждането на участъка между Оризово и Димитровград. За отводняване на участък от само 4 км са били платени 51 милиона лева над договорената цена. Припомняме, че малко след откриването на отсечката, магистралата пропадна на 36-ти километър/виж видеото/.
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова посочва, че обществената поръчка за изграждане на лот 1 от АМ “Марица” е спечелена от италианска фирма, която е трябвало да изгради трасето от 31 км. за общо 133 млн. лв. За 4-те километра са платени допълнително тези 51 млн.лв. Италианската компания пък бе наела за подизпълнител българската компания „Пътища Пловдив“. “Установили сме категорично, дори с гласни и писмени доказателства, че шефът на АПИ е поканил на среща и са пристигнали представители на “Пътища Пловдив”. Те са казали, че поръчката ще им струва 50 млн. лв. Шефът е възложил да изготвят нужната документация така, че да спечелят поръчката. И те са я спечелили”, поясни Арнаудова пред БТВ. По това време шеф на АПИ бе Лазар Лазаров.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Делян Добрев остава без депутатски имунитет

Баба Хайрие чукна един век, получи подаръци и поздрави от кмета Мюмюн Искендер

Затвори