Пристигна новото оборудване за Детско отделение

0

Пристигна новото оборудване за хасковското Детско отделение. То е закупено от кампанията “Жълти стотинки”. Това е първият транш на новото обзавеждане, което е предимно мабелировка, а стойността му е около 33 000 лева.

Днес първите два буса бяха разтоварени, като на помощ се притекоха и ученици от спортното училище, които са се включили в кампанията “Жълти стотинки”. Новата техника ще бъде разположена на първия етаж, който е току-що ремонтиран. На него ще бъдат разположени 10 броя бебешки легла, 20 бр. стойки за системи, 36 бр. болнично шкафче от АВS пластмаса, 3 бр. шкаф за дрехи двоен метална конструкция, 5 бр. медицинско бюро с чекмедже, 3 бр. метален шкаф за чисто болнично бельо и 1 брой електрокардиограф CARDIOVIT AT -1 G2. Седмица по-късно се очаква да пристигнат 30 посетителски стола, 6 сгъваеми походни легла, две посетителски пейки, 50 комплекта детско спално бельо, 50 комплекта спално бельо за придружители и 6 бр. Инхалатори. Поръчани са също 3 бр. болнични легла за кърмачета тип кошара на колелца, които ще бъдат доставени след около 6 седмици.

През декември се очаква и вторият транш на обзавеждане, което ще е 3 пациентски монитора, инфузионни помпи, инхалатори и друга медицинска техника.

“Безкрайно съм доволен и безкрайно съм трогнат от тази кампания, която всъщност е с мотото “Деца помагат на деца”, заяви началникът на отделението д-р Атанас Паунов. Той прогнозира, че общата стойност на двата транша възлиза на около 53 000 лева.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Гришо изпадна от топ 50

Хванаха трима пияни шофьори за денонощие в Хасковско

Затвори