Пореден срив във Фейсбук

0

Временен срив във функционирането на социалните мрежи Фейсбук (Facebook) и Инстаграм (Instagram), както и на комуникационното приложение УотсАп (WhatsApp), се наблюдаваше вчера в редица страни по света.

За проблеми бе съобщено в САЩ, Европа и Сингапур, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес, като се позоваха на специализирания сайт Даундитектър (Downdetector).

АП отбелязва, че двете социални мрежи и комуникационното приложение изглежда вече функционират нормално за повечето потребители по информация от 9 ч. източноамериканско време (16 ч. българско време).

Сривът на Фейсбук е започнал в 6.28 ч. източноамериканско време. Потребители се оплакваха, че имат проблеми със зареждането на своята страница, с влизането си в социалната мрежа или че изобщо профилът им е недостъпен. Сривът на Инстаграм е започнал само 5 минути по-късно – в 6.33 ч. източноамериканско време, а проблемите с УотсАп – след още по-малко от половин час – в 6.58 ч. източноамериканско време.

Потребители на комуникационното приложение се оплакваха, че не могат да изпращат и получават съобщения или че изобщо не могат да влязат в системата.

Най-много сигнали за проблеми са били подадени във Великобритания, Франция, Италия, Гърция, Чехия и Сингапур, отбелязва ТАСС.

АП припомня, че Фейсбук придоби Инстаграм през 2012 г. и УотсАп две години по-късно. Според данни на компанията Фейсбук всеки ден има над 1,52 милиарда активни потребители.

Миналия месец двете социални мрежи и комуникационното приложение преживяха един от най-дългите си сривове, припомня Ройтерс. Тогава потребители по целия свят имаха проблеми с ползването им повече от 24 часа.

От Фейсбук обясниха този срив с промяна в сървърна конфигурация.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Времето
Какво време ни очаква през новата седмица?

Златните ни момичета със сребро на Световната купа
Златните ни момичета със сребро на Световната купа

Затвори