Помагайте, доброто трябва да продължи

0

Колкото и да е злобен и завистлив народът, все пак се обединява и показва, че са останали българи в държавата.

Стигам до този извод след зачестилите благотворителни каузи. Няма значение дали ще са в Хасково, дали в страната. Щом една страна, която е “уж” членка на Европейския съюз не може да помага на хората, нуждаещи се от лечение, какво да си помислим? Или с какъв поглед да гледаме над нещата? И после защо младите бягат… От друга гледна точка пък, това не се случва заради държавата, а заради самите закони. Държавата няма голяма вина за това. Вина имат хората от законодателната и изпълнителната власт. Те не се замиислят, че има хора, нуждаещи се от помощ. Също така всичко е на този хал и заради здравеопазването, което отново се контролира от тези два власти. Това е лошото…

За съжаление по-често от средства за лечение имат нужда деца. Деца, които имат мечти, освен тази да оздравеят, а и такива, с които могат да помогнат за в бъдеще на страната ни. Тя обаче не реагира, а спи и ги подминава. Радостното е, че хората имат сърца и помагат, кой с колкото може. И знаете ли защо го правят? Защото знаят, че държавата няма да помогне… това е трагедията. Единствената вяра на родителите, чиито деца се нуждаят от помощ, е тази, че хората ще помогнат, и те го правят.

В нашия град скоро бяха обявени редица благотворителни каузи. Едната, в помощ на малкия Борил и Яница. За отрицателно време деца и възрастни запретнаха ръкави и започнаха да помагат. Благотворителен концерт събра 12 хиляди лева, два базара в Езиковата гимназия събраха също голяма сума пари, от единият 1 082 лв. и още 340 лв., които бяха дарени за Борил. И на други места доброто продължава.

Новата благотворителна кауза „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“ отново обедини светкавично хората. И те започнаха да помагат и на тази кауза. Организират се концерти, представления, базари и още куп събития.

Това че каузите са повече от една не спира хасковлии, а чувството, че помагаш за сбъдването на една детска мечта, пълнят сърцето и душата.

Затова нека да помагаме! Имаме нужда от тази съпричастност, за да бъдем по-добри, не само в навечерието на Коледа!

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл – xnewsbg@gmail.com, очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Берое
Мъглата в Зарата се превърна в синя тишина

Коледната и новогодишна украса грейна в Минерални бани

Затвори