Полицията с акция за новата учебна година

0

С наближаването на новата учебна година и децата, завърнали се в града, отново стават активни участници в движението – пътуват с обществен транспорт, пресичат улици и кръстовища. Често невнимателни, забързани за първия учебен час или увлечени в разговор с приятели ще попадат в рискови ситуации на улицата. За предотвратяване на нещастията, за гарантиране на тяхната безопасност сме отговорни всички – родители, учители, водачи.

Статистиката сочи, че от началото на годината до момента в Хасковска област са станали 6 катастрофи с деца, с 6 ранени. С приближаването на всяка учебна година, служителите от пътна и териториална полиция извършват проверки в районите на училищата. Съвместно с представители на общините е направен преглед на пътната маркировка и знаковото стопанство, осветлението и средствата за принудително намаляване на скоростта в училищните райони, на обезопасеността на входовете на учебните заведения и прилежащите им дворове. За констатираните недостатъци са предприети мерки за отстраняване на рисковете за сигурността на децата.

Още на първия учебен ден полицейското присъствие в районите на училищата ще бъде засилено. Направени са графици, чрез които ще се осигури дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище. Полицаите ще подпомагат безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители.

С цел ограничаване предпоставките за пътни злополуки с учащи се, до 31 октомври 2019 г, ще се проведе традиционната “Акция на полицията: “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”.

По време на акцията ще се осъществява засилен полицейски контрол в районите на най-рисковите училища особено в началото и края на учебния ден, за спазване ограниченията на скоростта и предимството от водачите. Ще се извършва регулиране на движението на МПС и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Полиция
Мъж краде телефона на пиян

Струг затисна мъж

Затвори