Павел Челебиев: Попитайте злодея, защо смята да прави злодейства!

0

Над 400 работници във фермата за патици в бившия Птицекомбинат в Хасково могат да останат без работа. Днес те излязоха на протест в късния следобед. Предприятието попада в обявената за огнище на болестта зона. Заради това бяха наложени редица ограничения от БАБХ.

Според собственика на фермата д-р Павел Челебиев това, което се случва не само тук, но и в други части на страната, се прави с цел ликвидиране на бизнеса с патици в България.

Преди седмица заради положителни проби, са били унищожени 16 000 патици във фермата. Какво ще се случи с новоизлюпените патета, не е ясно. В момента има около 13 000 новоизпюлени, които трябва да бъдат транспортирани до специални помещения за отглеждане, като става въпрос за около 200 метра. Това обаче не може да се случи, преди да бъдат изследвани за птичи грип. А ветеринарите не идвали, и не се обаждали, казва Павел Челебиев. От БАБХ отричат това да е вярно. Така или иначе малките умират, а в следващите дни ще се излюпят още хиляди.

Производители на патици от страната днес са имали събрание в град Раковски. Там те са заявили готовност за мирен протест пред сградата на БАБХ като ще поискат оставката на ръководството. Категорични са, че някой иска да унищожи бизнесът им и се съмняват в истинността на пробите за птичи грип.

Павел Челебиев

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Линейка
Бебе почина в Хасково

Берое - Ботев
Битката за Тракия /снимки/

Затвори