Откриха реновирания бабин пазар

0

Иво Димов и Станислав Дечев откриха напълно модернизирания и обновен бабин пазар в първия му работен ден.

Цветя, зеленчуци, плодове, ядки, варива, хляб и хлебни изделия се продават вече на обновеното тържище. Масите и щандовете са удобни и модерни, осветлението и през деня, и вечер е изключително добро, условията са напълно приемливи и европейски, коментираха търговците. „Реконструкцията на тържището стана възможна след отпуснати целеви средства от Министерски съвет в края на 2017г. в размер на 1 520 000лв. Благодаря на Правителството и на премиера Борисов, че подкрепиха този обект, защото той е изключително важен за гражданите и търговците“, заяви кметът Иво Димов.

Той подчерта, че всеки детайл тук е предварително обсъждан и съобразен с желанията на търговците.„Поздравявам кмета на Димитровград Иво Димов и неговата администрация за работата, която са свършили, за да го има този модерен пазар. Но най-много съм впечатлен от това, че търговците казаха, че именно техните виждания и желания са изпълнени при изграждането на пазара. Всъщност това е един съвместен обект – на общината и на продавачите и производителите“, каза областният управител на Хасково.

На популярния сред димитровградчани Бабин пазар има 91 маси, 8 павилиона, кафене и административна част. 10 от масите са оборотни и се наемат за ден или най-много за седмица. Те са предвидени за ползване от зеленчукопроизводители със собствена продукция. Предстои скоро да бъдат открити и обекти за продажба на риба, млечни продукти и месо. Пазарът разполага и с безплатен паркинг за 50 коли. Тържището има видеонаблюдение и работи всеки ден от 6.00ч. до 21.00ч.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
„Топлика” Минерални бани е победител в турнир по хандбал
Анастас Коцев: За мен има полицейски чадър(видео)

Затвори