Откриха първата солна стая в Хасково

0

Първата за Хасково и втората в страната солна стая в детска градина бе отрита от кмета Добри Беливанов в ДГ 18 „Осми март“.

Солната стая струва близо 22 хиляди лева и е изградена със средства от общината и от бюджета на детската градина. Инициативата е на директорката на детското заведение Гергана Божинова, като целта е да се осигурят условия за профилактика против заболявания на децата от градината.

Гергана Божилова изказа своята и на родителите благодарност към кмета за подкрепата да се осъществи тази идея.

Капацитета на стаята е 10 деца. Родителите трябва да дадат информирано съгласие за участието на децата в терапията. Ще се вземат под внимание всички препоръки на личните педиатри на децата. При посещенията им в стаята те ще бъдат придружавани от педагог или медицинско лице. Според лекарите сеансите в солната стая укрепват имунитета и повишават съпротивителните сили на организма.

Стаята е с интересен дизайн, пресъздава интериора на пещера с изображения на представителите на подводния свят.

Кметът Добри Беливанов поздрави персонала на детското заведение за инициативността и пожела на децата да бъдат здрави и да имат щастливото и безгрижно детство.

Той подчерта, че солната стая е една от стъпките които предприема общината за подобряването на условията в детските градини. Тази година всички детски заведения в общината вече са със сменени мебели, а през 2018 бяха сменени леглата в градините. Много от мебелите и леглата бяха от построяването на детското заведения от преди 40-50 години.

Ремонтирани са сгради на детски градини по селата, сменени са дограми и подови настилки, в няколко от сградите по селата са монтирани климатици за да се избегне отоплението с твърдо гориво.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Започват да обучават членовете на СИК-овете
ГЕРБ с 41 кандидати за общински съветници

Крадци прерязаха комарник, откраднаха 3 бона

Затвори