Освен риболова, да забранят брането на гъби и охлюви за евроизборите

0

Слаба активност, преливаща в пълна незаинтересованост, показват евентуалните гласоподаватели за предстоящите избори за евродепутати на 26 май.

ДПС дълго чакаха някой да им влезе в салона за предизборния митинг. То, като че ли, и на самото движение не му пука твърде. Те твърдите гласове си ги имат и този вид вот за ДПС е главно да си извърши преброяването за следващите местни избори.

Гласоподавателите вляво също показват апатия, повечето от тях, явно си броят киселото мляко, затова не излязоха масово на 9 май.

От ГЕРБ стягат, както обикновено, държавните служители, защото чиновниците да не останат без работа, гласи безмълвното предупреждение, ползвано и друг път.

Така на 26 т.м. се очаква от СЛРБ да си преброят въдичарите, защото уловът на щука и бяла риба е разрешен. От ИАРА тогава могат да броят бракониерите, макар и да си ги знаят предварително.

При подходящи метеорологични условия по поля и гори могат да тръгнат масово в последната неделя на май още берачите на гъби и събирачите на охлюви. Затова, натискащите се за евродепутати да помолят колегите си от родния парламент незабавно и извънредно да гласуват пълна забрана на риболова, брането на гъби и шолмени. Тази карантина да важи поне от сегашния вот за eвропарламент до края на местните избори през есента.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл – xnewsbg@gmail.com, очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Румен Радев: Възстановяването на държавността у нас минава през възмездието

София и Тихомира са призьорки в националното състезание „Пазим езика си“ под патронажа на президента

Затвори