Определиха евролистата на БСП

0

Президентът на ПЕС Сергей Станишев е пети в евролистата на БСП. Това стана ясно след гласуването.

Припомняме, че водачът на листата е депутатът от БСП Елена Йончева. Тя беше избрана преди месец. Балотажът за второто място бе между депутата Петър Витанов и Цветелина Пенкова, като Витанов зае второто място.

Четвърти е президентският съветник Иво Христов. Припомняме, че днес Националният съвет на БСП гласува тайно изцяло нова листа за евроизборите. Към предложената листа бяха добавени 8 или 9 нови имена от ръководството на партията. Делегатите гласуваха за 21 души на таен вот. Гласуването се проведе с бюлетини за всяка една кандидатура.

Стана ясно, че Сергей Станишев най-вероятно ще бъде включен в листата. Предложението е дошло от вътрешната опозиция в БСП. Самият той коментира липсата му сред кандидатите на партията като “голям подарък за ГЕРБ”. Досегашният евродепутат Петър Курумбашев няма да е в листата на БСП за евровота. Нинова му предложила 9-а позиция, което според него е подигравателно. На негово място се предлага в листата да влезе Велизар Енчев.

Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП предлага на второ място, след водача на евролистата Елена Йончева, да бъде позиционирана Деница Златева. Третото място най-вероятно ще бъде за Янаки Стоилов, а на четвърто място съветника на президента Иво Христов. Пълната листа на БСП за изборите за Европейски парламент:

1. Елена Йончева
2. Петър Витанов
3. Цветелина Пенкова
4. Иво Христов (гражданска квота, съветник на Румен Радев)
5. Сергей Станишев
6. Иван Кръстев
7. Деница Златева

Оставете Коментар

Предишна публикация:
“Хасково” отстъпи на “Нефтохимик”

Отличиха детски рисунки в Стамболово

Затвори