Нов скандал с “Шоуто на Слави”, спряха предаването заради Васил Иванов

0

Нов скандал с цензура се развихри около „Шоуто на Слави” по БТВ. Това стана минути преди излъчването на снощния епизод, а причината беше участието на журналиста Васил Иванов. 

Той беше гост в шоуто, като темата беше да разкаже за системната цензура, която му е налагана в „Нова телевизия”. Вместо обаче да бъде излъчен предвидения епизод, в последния момент БТВ пусна повторение на старо предаване. „Спряха Шоуто на Слави заради моето участие! Заснехме предаването, разказах и показах неопровержими факти за оказваната върху мен цензура от Нова телевизия, публиката онемя. 15 минути преди излъчването Слави ми се обади и ми каза, че шефовете на БТВ са му заявили, че частта с моето участие няма да бъде излъчена, а тя бе 35 минути. Той е отказал категорично да се пусне без моето участие”, написа във фейсбук Васил Иванов. „Не мога да повярвам, че БТВ спира предаване, в което журналист от конкурентната медия разказва за цензурата, налагана му в нея. Това доказва, че центъра на политическата цензура (защото аз показах политическа корупция и свързаното с това мое цензуриране) е един и същ. И вече едва ли някой ще се усъмни в думите ми, че съм жестоко цензуриран от 1 година насам. Браво на Слави – оказа се истински мъж. Утре на пресконференция ще повторим предаването, както бе заснето днес. Ще се предава по интернет. Колеги, информация за подробностите – към Шоуто на Слави”, пише още Васил Иванов.

От БТВ също излязоха с официална позиция по казуса, която гласеше: “bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестността. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти.”

Слави Трифонов и Васил Иванов обявиха, че днес ще дадат пресконференция, а предаването ще го излъчат в интернет. /Cross.bg/

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Откриват „Южна пролет“ с концерт на “Диана Експрес”

Апартаменти на саниращ се блок прокапаха

Затвори