Не дадоха ход на делото за бунта в Харманли

0

Хасковският окръжен съд не даде ход на делото за бунта в бежанския лагер в Харманли. Делото се гледа от окръжните магистрати след протест на Районна прокуратура – Харманли.

Припомняме, че на 25 януари, тази година, пред Районния съд в Харманли се изправиха 21 афганистанци, от които 4-ма непълнолетни. Повдигнати им бяха обвинения за повреждане на имущество, собственост на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). Непълнолетните получиха условно наказание от 1 г. с 12 месеца изпитателен срок. Останалите получиха също 1 г. условна присъда, но с 3 години изпитателен срок.
По обвинението за повреждане на имущество на ДАБ всички бяха оправдани. Подсъдимите не се признаха за виновни.

В съдебната зала стана ясно, че 11 от 21-те афганистанци са напуснали страната през летище София с полет до Дубай още през 2017 година. Също така е установено, че и още един афганистанец от групата е напуснал страната. Останалите 9 ще бъдат обявени за общодържавно издирване, защото не е установено къде пребивават към момента. Затова и магистратите не дадоха ход на делото. Окръжният съд насрочи следващото заседание за 15 октомври от 13:30 часа.

Големият бунт в харманлийския лагер бе през ноември, 2016 година. В него участваха над 2000 бежанци, а нанесените щети се изчисляват на над 85 000 лева.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Общината започна авариен ремонт на пътя за "Болярово"
Общината започна авариен ремонт на пътя за “Болярово”

Арест
Македонец обра германци на път за Хасково

Затвори