Над 1 000 протестиращи блокираха Хасково

0

Над 1 000 хасковлии се включиха в протеста тази вечер. Протестиращите се събраха пред сградата на общината, след което се преместиха пред областна администрация.

Със скандирания “Оставка” и “Мафия” те се върнаха обратно и се насочиха към бул. “Освобождение”, където блокираха кръстовището. От там тръгнаха към бул. “Раковски”, блокираха кръстовището с “Раковски” и “Съединение”. Множество автомобили останаха в тапа.

Накрая шествието стигна до изхода на Хасково и се върна обратно по същия път.

Протестът се охраняваше от полиция, която регулираше и движението по ключовите кръстовища. Жандармерия нямаше. До сблъсъци с водачите на автомобилите и полицията не се стигна. Повечето от водачите, които останаха блокирани споделиха, че са съпричастни към недоволството на хората.

Хората коментираха, че това е най-масовия протест, който се е провеждал в Хасково.

Протестът е провокиран от високите цени на горивата, поскъпването на застраховките „гражданска отговорност“, данъците, ниските доходи. Той бе организиран в социалните мрежи.

Шествието завърши пред сградата на община Хасково. За в бъдеще протестиращите от Хасково и Димитровград ще се обединят и ще блокират и АМ “Марица”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Футбол
След 20 години отново международен мач на “Ямача”

Letishte Sofia T2
Простреляха граничарка на летище София

Затвори