Младите театрали от школата в Димитровград с подкрепа за Ади

0

Подкрепа за Ади от Хасково, която днес навършва 17 години и спешно се нуждае от операция в чужбина на стойност 14 000 евро, заявяват и от димитровградската театрална школа „Апропо“ при общинския Детски и младежки център.

Момичето е със Стеноза на главния бронх на белия дроб, а операцията във Виена е насрочена за средата на януари.

Благотворително възпитаниците на Делчо Тодоров в Димитровград ще играят на 17 декември (понеделник), от 18 ч., в бившето кино „Медея“ („Химик“) трагикомедията “Любов, кафе и клюки”- 10 години по-късно. Премиерно те я представиха при огромен интерес на 29 ноември, когато салонът се оказа тесен да побере желаещите да присъстват. В пиесата се изявява и един от първите участници в младежката театрална школа на Димитровград- младият магьосник Тодор Славов-Теос. Негово дело е и драматизацията. Режисьор е Делчо Тодоров, а хореографията е на Калина Тонева, които също подкрепят каузата „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“.

Разбрахме, че Ади е активен участник в хасковската младежка театрална школа и спешно се нуждае от подкрепа. Съпричастни сме и искаме да помогнем, коментира ръководителят на школата Делчо Тодоров. За подкрепата младежите от школата благодарят и директора на димитровградския Детски и младежки център Радка Тодорова.

Поканите за благотворителното представление на „Апропо“ в Димитровград са със стойност на дарението 5 лв., като средствата са изцяло за операцията на Ади. Могат да бъдат закупени от офиса на школата в бившето кино „Медея“, от този на НОВА Застрахователна Агенция в Димитровград на ул. Димитър Димов № 1 (до ОУ „Пенчо Славейков“) и от Фреш-барчето на бул. „България“ № 6 в Димитровград.

На 17 декември в салона ще бъде поставена и дарителска кутия.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
За три месеца спипаха 17 газови пистолета на границата

Хванаха младеж, отсякъл дървета от гора край Пъстрогор

Затвори