Мисленето ще ви направи свободни

0

Добро утро на всички Вас. Имаше дискусия по повод един мой пост и някои от Вас бяха възмутени, че не правя нищо, освен да си драскам.

Още по-дълбоко възмутени, че не съм арестувала Боку и не съм го вкарала в затвора за държавна измяна. Или не съм започнала революция – вероятно придружена от няколко човека, които са извън тези, които ме призовават за незаконни действия.

И отново благодаря на мъжете, които ме критикуват, че не свалям с действия властта. Бравос. Бъдещето е ваше!

А сега за мислещите:
Точно защото съм адвокат, не смея и няма никога да си позволя да говоря простотии, за да се излагам. Само прокуратурата има право да повдига обвинения в нашата държава. Дори не само отделен прокурор. Особено когато става дума за тежки престъпления и държавна измяна. Но защо ли големите герои, които ме критикуват, някак си пропускат да пишат на стената на Цацаров и да го наричат страхливец, защото не е повдигнал обвинения и не е разпоредил да се арестува Борисов!?! Загадка. По-лесно е явно мен да обвините за ставащото в държавата и за законите.

Конституционният съд също не мога да го сезирам. Не защото не искам, а защото по закон това правомощие е крайно ограничено и за крайно ограничени случаи. Смятам, че поне съм си залягала над лекциите, за разлика от други „водещи” юристи в политиката.

Но най-много ме отчайват призивите да излизам на улицата и да поведа хората. Не си правя илюзии за българския народ. Огромната част от него са хора умни, свестни и истински българи.

Но явно тези 30 години промиване на мозъци са дали резултат. Затова някои кратки бележки:

Само глупак може да мисли, че с организиран за няколко дена, седмици или месеци протест може да се свали властта. Особено ако се спазват законите – както многократно съм ви обяснявала, това ще са поредните разходки на чист въздух и без никакъв ефект. Да, и аз мога като Росанов или като Величков или Дамянов да правя видео всеки ден, да ви насъсквам да излизате на улицата да протестирате, да ви призовавам да носите метли на протеста /простете, но пошлостта и кича на това ми идват в повече/. Да събера 100-300 човека и да го отчета за успешен протест. Да ви призова за разходки до дупка и след това да лежа на лаври като голям протестър.

Няма да го направя. Безсмислените действия ме отвращават. Защото важна е същността, а не опаковката, но много от вас не го разбират. Левски години наред е ходил от човек на човек да създава революционни комитети. ГОДИНИ! И накрая са го предали точно тези, които са били нетърпеливи и са го призовавали за действия веднага. И да, обесили са го! Спрели са делото му, защото именно то подготвя българите за въстанието и след това за участието в Освобождението.

Априлското въстание също се подготвя много дълго време. И се проваля, защото един предател решава да предаде народа си. И въстанието започва ПРЕЖДЕВРЕМЕННО, а не когато трябва да бъде. И се проваля. Въпреки дългата и сериозна организация.

Съжалявам, че ще ви разбия илюзиите, но РЕВОЛЮЦИИ НЕ СЕ ПРАВЯТ ЗА НЯКОЛКО ДЕНА ОТ ЛУМПЕНИ. На нас не ни трябва поредният протест заради статистиката и отчетеното мероприятие.

За да се свали власт, която е превзела цялата държава, се изисква дълга, сериозна и добре обмислена подготовка. Всеки успешен протест НЕ Е СЛУЧАЕН И НЕ Е ОТ СЛУЧАЙНИ ХОРА. Виждате повърхността на нещата, но сте слепи за същността им.
Борим се с мафия. И да, не става с писане. Става с организация, с подготовка, и най-вече с мислещ народ, който да знае какво прави.
И затова ви казвам: В началото беше Словото. Защото за да бъдем успешни като народ, трябва да знаем какво правим. А не безумни призиви например Президентът да ходи да арестува шайката или да повежда армията. Подобни призиви обслужват единствено шайката. И естествено, освен незаконни, са напълно безсмислени. Просто не се прави така.
И ви давам пример с едно дете. То се ражда, когато му дойде времето. Преди това е просто аборт. А времето ще дойде.

Обвинявайте ме, след като искате. Излезте на улицата да повикате, за да се уталожи напрежението ви. Възмутете се от тези, които не искат да участват в необмислени и безумни протести, организирани от соросоидите и от ГЕРБ. Критикувайте ме, че не съм отишла да арестувам Бойко и да ме застрелят на място. Явно имате нужда не от водачи, а от мъченици, които да сочите за пример. Съжалявам, нямам намерение да ставам такава. Защото колко от вас ще тръгнат след мен, ако ви призова? Аз с под 50 000 зад гърба си, които да ме следват, няма да излизам на протест или нещо друго, защото няма смисъл и се губи инерцията.

И нямам намерение във фейсбук да обяснявам дали правя или не правя нещо. Който може – разбира. Който не може – критикува. Ваша воля. Както виждате, умишлено оставям негативните коментари. Защото наистина трябва всички да се замислят. За да може да се стигне до резултат, а не до безсмислени действия, които само ще затвърдят властта на статуквото.

Автор: Елена Гунчева

 

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл – xnewsbg@gmail.com, очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Европейски парламент
EП критикува Съвета за отхвърлянето на “черния списък” за пране на пари

Катастрофа
Сузуки се катурна и затвори “Раковски” (видео)

Затвори