Минерални бани номинирана в 4 категории за наградите в туризма

0

Община Минерални бани е номинирана в четири категории за Третите годишни награди в туризма, връчвани от Министерството на туризма.

Община на 2018 г. за балнео и спа е първата от категориите, където миналата година Минерални бани бе абсолютен победител. В тази категория са номинирани общо 4 общини. Останалите три са Велинград, Сандански и Сапарева баня. Втората номинация е за Туристическа атракция / обект, където община Минерални бани ще бъде представена от Терариума. В тази категория със свои обекти ще се състезават общо 22 общини.

Третата номинация с която Минерални бани влиза в надпреварата е Фестивалът „С хоро на гроздобер” в категорията Духът на България. Минерални бани е номинирана и в категорията Община за културно-исторически туризъм, където ще се влезе в директна надпревара с общините Ардино, Велики Преслав, Дряново, Копривщица,Сапарева баня, Петрич, Пловдив, Самоков и Стара Загора.

Вече стартира и онлайн гласуването, което ще определи победителите в третите Годишни награди в туризма, връчвани от Министерството на туризма. То ще става на сайта на конкурса www.tourismawards.bg, където са поместени също всички подробности и изисквания за участие в конкурса.

На 5 ноември 2018 г. в 24:00 часа приключи кампанията за кандидатстване. В министерството постъпиха 132 кандидатури, от които по-късно бяха селектирани и одобрени от комисия 125 според критериите на състезанието. Кандидатурите се подаваха в професионални и журналистически категории, както и в отделна група за общини. Общините се състезават в категории за различни видове туризъм. Представителите на медиите имат възможност да мерят сили за публикации според типа издания – печат, онлайн, интернет блог, радио или телевизия. В художествените категории участва по един представител от медия в една категория. Всеки участник може да се включи в надпреварата с едно свое предложение в рамките на една категория.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Цвета Караянчева
Караянчева: Ние като управляващи не влияем на медиите

Община Хасково обяви конкурс за коледна украса
Затвори