Красимир Вълчев: Дистанционното обучение ще продължи до 13 април

0

“Дистанционното обучение ще продължи поне до 13 април. Най-вероятно днес министърът на здравеопазването ще издаде своята заповед за удължаване на онлайн обучението.” Това заяви в ефира на “Здравей, България” министърът на образованието Красимир Вълчев.

“За голяма част от учениците онлайн обучението стартира ефективно.За нас беше предизвикателство да стартираме дистанционното обучение, както и да се компенсира изоставането поради грипните ваканции. Това, което се случи, ни изненада приятно. Има и възможности за подобряване”, заяви министър Вълчев.

Ресорният министър обясни, че 90 процента от учениците се обучават дистанционно, а останалите 10% нямат тази възможност поради липса на устройства или интернет.

Красимир Вълчев за пореден път увери, че нулева година няма да има.

„Имаме 2-3 месеца до изпитите. За 3 дни успяхме да минем на дистанционно обучение. Предполагам, че бързо ще се адаптираме и към променени дати, ако се налага. Ако дигиталното обучение е до 13-ти или 20-ти април, може и да не се наложи промяна на изпитите. Ако продължи и след това, не е невъзможно отлагане. Най-трудно е с учениците от 12-ти клас. Обменям информация с министрите на образованието на други страни. Всички са предпазливи да вземат такова решение, тай като това изисква съгласуване с висшите училища. Убеден съм, че те също ще отложат приема“, заяви министър Красимир Вълчев по повод за предстоящите матури.

Просветният министър прогнозира, че лятната ваканция е възможно да започне по-късно и ще има доучване. По отношение на баловете на абитуриентските, министърът заяви, че ще има отлагане.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
243 са заразените с COVID-19 в България

Над 100 000 души подадоха онлайн годишните си данъчни декларации

Затвори