Кметът с подаръци за медалистите от Казахстан

0

Медалистите от престижната Жаутиковска олимпиада в Алмати, Казахстан Стоян Малинин и Любен Балтаджиев бяха приети от кмета Станислав Дечев.

Двамата са възпитаници на ПМГ”Акад. Боян Петканчин”. Те завоюваха сребърен и бронзов медал от математическата Жаутиковска олимпиада в Алмати, Казахстан. Единадесетокласникът Стоян Малинин е спечелил сребърно отличие по информатика, а съученикът му Любен Балтаджиев се е класирал трети по математика. Преподавателите им Коля Петрова и д-р Юлия Кръстева разказаха, че на международното състезание по математика, информатика и физика са участвали 587 ученици от 21 държави. Страната ни е била представена от общо 7 учебни заведения, като хасковската гимназия се е представила най-добре. Дадените ни задачи бяха в по-различен стил, по-нестандартни.

“Надявахме се на отличия, радостни сме от постигнатото”, споделиха Стоян и Любен. “Зад този успех стои един огромен труд, лична самодисциплина на възпитаниците ни, както и усилията на техните ръководители”, каза директорът на училището Гергана Петрова. Тя информира, че в гимназията има общо 7 школи, които работят с перспективни деца.

Петрова благодари на кмета Станислав Дечев за личната му ангажираност и подкрепа и за предишни инициативи на ПМГ, като създаването на училищно радио.
“Благодаря на децата и на техните наставници”, каза кметът Станислав Дечев. “На всяка цена ще продължа да подкрепям образованието и талантливите даровити деца и младежи, както съм го правил и като областен управител”, добави той.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Гума строши вратата на ЕСКОМ/ВИДЕО/

Младеж на покрив вдигна на крак пожарна и полиция в Свиленград

Затвори