Кмете, не демонстрирай независимост, докажи я

0

От няколко месеца  кметът на Хасково е обстрелван от т.нар. „приятелски огън“. От гербаджийски среди се сипе информация ли, или дезинформация, че ще абдикира.

Даже вчерашните слухове разпространяват за днес, че оставката му – на Добри Беливанов, ще бъде поискана от общински съветник от ГЕРБ. И това ще е на сесията на общинския съвет.

Разковничето, твърди се, било, че Беливанов не искал друг да му кадрува и се опитвал да демонстрира независимост.  Така възниква и въпросът, защо хем не искат да му се бъркат, а първо уволни секретаря на кметството, хем обяви конкурс за длъжността, хем между другото отмени заповедта за уволнения вече секретар на кметството?

Тая работа заприлича на лунапарк и скара, както тези пред областната управа от вчера и днес. Такава и разликата между демонстрирането на независимост и отвоюването й. Вторият начин е по-правилен. При встъпването в длъжност на Беливанов имаше медиен коментар, че първият му работен ден като кмет бил като последния на предшественика му Георги Иванов. За демонтирането на разни сови и баби Яги, ставаше дума. Совите и бабите Яги, за съжаление, не бяха демонтирани от общинската администрация. Напротив, бяха имплантирани и дробят глупост след глупост, в добавка се слухтят и топят, без да са свършили нещо полезно.

Защо кметът ги търпи. Крайно време е да свали пиар маската на Добрия Добри от предизборната кампания и да удари по масата. Нека каже, мътят ли му водата и кои. Това ще е за доброто на Хасково.  Другият вариант е наистина да си хвърли оставката, за да гледа сеира на ГЕРБ в Хасково. Някои от там си мислят, че при предсрочни избори пак ще си имат кмет. Самозалъгват се.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Беркан Тефик от Караманци шампион по борба

Румен Радев: Първенци не са политиците, а рицарите на буквите

Затвори