Измерват безплатно кръвната захар в Хасково

0

Във връзка със Световния ден на Диабета „МБАЛ – Хасково” АД предлага на своите пациенти безплатно измерване на кръвна захар, съобщават от здравното заведение.

„МБАЛ- Хасково”АД стартира кампанията по повод Световния ден за борба с Диабета – 14 ноември, чиято цел е да се повиши информираността за това заболяване.

Измерването ще се извършва след предварително записан час в „МБАЛ- Хасково” на тел: 038/ 606 732 в дните от 30 октомври до 1 ноември от 10 ч. до 13 ч.

Измерването на кръвната захар ще се извършва в Диабетния център в Първо вътрешно отделение при „ МБАЛ- Хасково” АД.

Само на 2 ноември в часовете 10.00 ч. до 13.30 ч. ще се определят нива на гликиран хемоглобин, които ще се отчитат веднага / тестовете са ограничени/. Измерването на гликирания хемоглобин е златен стандарт за цялостен диабетен контрол и ефективност на прилаганото лечение. Той представлява трайно и уникално съединение на глюкозата с хемоглобина на червените кръвни телца. Стойността обективно показва средното ниво на кръвната глюкоза, което е било поддържано през изминалите 90 дни, без да се влияе от стойността в момента на провеждане на изследването.

В дните от 5 до 9 ноември ще се измерват нивата кръвна захар чрез глюкомери.
Традицията да се отбелавзва този ден, стартира по решение на Международната Диабетна Федерация и Световната здравна организация, в резултат на нарастващата тревога за бъдещето на милионите хора, страдащи от з аболяването.

Логото на Световния ден за борба с диабета е кръг, символизиращ живота и здравето, а синият цвят отразява небето, еднакво за всички нации. Синият кръг отразява обединението на световната диабетна общност в отговор на диабетната пандемия.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Летище Варна
Летище Варна обяви зимното разписание на полетите, които обслужва

airplane 030418 19766
Над 7,9 млн. чуждестранни туристи са посетили България за периода януари-септември

Затвори