Ивайловград част от проект за топ 12 винено-кулинарни дестинации на България

0

Министърът на туризма  Николина Ангелкова представи проект за 12 винено-кулинарни дестинации с името „Сподели България” пред туристическия и земеделския бранш.
При разработване на проекта са избрани 12-те дестинации, като една от тях е Ивайловград. Те включват както традиционните винени напитки и характерната кухня за региона, така и близо 50 общини и около 100 туристически обекта. Министър Ангелкова коментира още, че е важно виното и кулинарията да бъдат включени в туристическия продукт на страната, защото са част от цялостното преживяване на туристите. Следващият етап на проекта ще е обсъждането на дестинациите с бранша. Тя допълни още, че се предвижда окончателните винено-кулинарни дестинации да бъдат обявени в средата на 2018. След това те ще бъдат дигитализирани и качени на сайта на ведомството.
„Имаме идея в бъдеще да бъдат включени и в платформата „Аз обичам България“ (I love Bulgaria), която беше създадена миналата година и рекламира 100 национални туристически обекта”, заяви министърът.
Концепцията е свързана именно със запазване на традициите и културата, като се набляга на местната храна и на регионалните обичаи.
Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите коментира, че България има уникални вина, които така ще стигнат до повече потребители, включително чужденци.

Тихомир Петков

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Теодора и Никола ще са крал и кралица на Фашинг 2018
Елена Йончева представя филм за границата

Затвори