Заподозряха мъж за пожара

0

39- годишен мъж е заподозрян за пожара край трите хасковски села Любеново, Родопи и Брягово.

„Абсолютно безотговорно поведение на хората – местен човек отива, оставя си отпадъците в покрайнините на селото, запалва ги и ги оставя да горят, – това се случи няколко пъти вчера. Така и в Сакар планина – стана пожар вчера, при пристигането на колеги да гасят, виждат трактори, които бягат от мястото на пожара – чистили са пасища. Значи, не знам тия хора с пасищата как не разбраха, че висока температура и силен вятър е изключително опасна комбинация”, каза директорът на пожарната в Хасково Николай Вълчев.

Цяла нощ са продължили действията на огнеборците по локализирането на огъня.

Към този момент на терен остават на място 100 пожарникари, военнослужещи, горски служители, които ще извършват контрол по периметъра на пожара, който вече е потушен.

От прокуратурата съобщиха, че до момента е установено, че първоначално огънят е тръгнал от нерегламентирано сметище в покрайнините на село Брягово, където в издълбана яма били запалени дрехи, изхвърлени от 39-годишния А.Н. Впоследствие пламъците били угасени от близък на А.Н., но сметищните отпадъци продължили да тлеят и от вятъра пожарът се е разраснал към село Любеново и Родопи.

Евентуалният извършител 39-годишният мъж е настанен в болнично заведение за изследване на здравословното му състояние. Той не е осъждан и не е криминално проявен.

Под ръководството на Районна прокуратура-Хасково продължават процесуално-следствените действия по  образуваното досъдебно производство за престъпление.

Както писахме пожарът изпепели 8 000 декара.

Предстои да бъде извършен оглед, както и да бъдат назначени пожаро-техническа и оценъчна експертизи и др.

Няма опасност за жителите и къщите в трите села, покрай които се е разпространил пожара.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мюмюн Искендер с 4 номинации за кмет на Минерални бани

Код жега: Как да се предпазим от топлото време?
Пореден горещ ден

Затвори